Stadsmorsan

2009/02/17

Lediga dagar!

Har haft 3 sammanhängde dagar ledigt nu och det känns riktigt bra. I söndags var vi hela familjen Gulle iväg och badade, jättehärligt, hade med oss tunnbrödsrullar med ost och skinka och läsk, barnen mumsade i sig med sina blåtonade läppar..:). Väl hemma så somnade nästan alla jag satt igång att göra sjömansbiff. Pepprig som attan blev den (kanske för att mannen var och pepprade lite extra då man ej såg).
Igår var barnen på dagis som vanligt och jag var liggande i sängen hela förmiddagen med världens huvudvärk, beror nog på ett blodsockerfall jag hade på morgonen. Efter en barnleverans på makens jobb, så var hela vår personalstryka på Delicerano på en liten kick-off. Först på listan var go-cart. Jag fick brons och en rejäl träningsvärk som pris. Efter fördrev vi tiden innan middagen var bokad med att köra lite Airhockey (mer ont i armen) samt lite styrketest med att boxa till en säck och jag hade visst bättre styrka i nävarna än chefen min - detta kommer jag att leva länge på..:). Sen vart det tillsist lite gevärsskytte, ingen av oss orkade nästan inte lyfta gevären.
Nu bar det in till stan med ett bord bokat på Mezoyo. Vi var där i november på en företagsmiddag och vi alla var ju helt nöjda, men nu gav vi dem en ny chans att ändra på det.
MEN så blev det inte. Vi var alla besvikna när vi gick därifrån och detta var verkligen sista gången nån av oss gick dit. Jag fick kallt kött på VARMrätten, två i sällskapet hade beställt en fileéad rödtunga och fick in en hel fisk på tallriken, inte så kul att rensa ben mellan tänderna.
Vi struntade i dessert och gick och tog en kaffe på Barista. Och avslutade kvällen med en drink på Envito. Kvällen i sin helhelt var jättetrevligt, men det var väl sällskapet!!
Idag har kidsen varit ledig från dagis och vi åt frukost och sen styrde vi bilen mot Orrberget för en trevlig lunch. Vid 12.30 for vi vidare mot Birsta och Drakborgen. Det gick hyfsat bra för mig med min stela nacke och armar ( undra om man fått en wiplashskada efter igår, chefen?!). Efter blev det Ikea och småland. När dem lekt i 3 timmar blev dem hungriga och det blev köttbullar på ikea (18 spänn för bådas middagar). Nu har vi varit och köpt en sänggavel på blocket som vi ska montera ihop, så snart ser ni våran gamla gavel på blocket.
Nu ska jag jobba resten av veckan, känns ju inte ens lite jobbigt när man haft denna ledighet.

Avslutar med ett husmorstips:

Rinnande WC.
En rinnande WC-stol blir lätt en sömnfördärvare. Enklaste sättet att få tyst på den är att stänga av kranen på vatten röret till toan (eller att ringa en rörmokare).

2009/02/07

Kalashattar

Barnkalas med färdigköpta hattar kan bli en dyr historia. Gör egna fantasifulla hattar av Melitta-filter. Låt era barn vara med och klippa ut roliga figurer ur sina vecko- och serietidningar. Klista dem på filtren och fäst sedan mössorna på barnen med ett par hårklämmor. Käckt va?!

2009/02/06

Händiga frun!

Eftersom jag som alla andra mammor gärna tar emot fiffiga tips och ideér för att få vardagen att flyta mer smärtfritt så tänkte jag varje dag framöver komma med mitt bästa "husmors-tips".

Här kommer mitt första:



Fuktiga Stövlar


Gummistövlar som blivit fuktiga inuti blir fortast torra om man sätter dem till dammsugarens utblås. Riktigt fiffigt!